onsdag den 3. oktober 2012

Tørret frugt = slik!

Jeg synes økologisk müsli er for dyrt! Vi plejer at købe den fra Kornkammeret, men da det gik op for mig at jeg betaler 25 kr for havregryn med rosiner (og det er i grove træk det det er) begyndte jeg at eksperimentere med at blande mit eget müsli. Havregryn, rosiner og mandler kom jeg i, og engang imellem en hakket tørret abrikos. Indtil det slog mig, at jeg kunne tørre frugt i ovnen.

Da jeg var lille, tørrede min reservebedste æbleskiver på en snor over brændeovnen, og de var næsten som slik!

Jeg ved godt at det sikkert koster en bondegård i strøm, at tørre frugt i ovnen, men tænker hvis jeg tørrer nok ad gangen, at det går op. Og så er der noget hyggeligt ved at spise noget helt hjemmelavet og uden alt muligt tilsat.

Har tørret blommer, æbler, nektariner og bananer, og de virker super på det hele.

Skær frugten i ca 3 mm tynde skiver, læg på bagepapir og tænd ovnen på 40-50 grader. Det plejer at passe med, at det tørrer mens vi sover, og det er helt perfekt om morgenen.

Viola synes det er "lækker lækker slik", du kan jo prøve at se om det bliver godkendt hjemme hos jer :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar