lørdag den 23. juni 2012

Cheesecake med kitkatbund og hindbærgele

Jeg havde besøg af nogle dejlige piger i går, og havde lavet en lækker asiatisk tunsalat og en cheesecake til dem. Vi havde en skøn aften med vin i glassene og masser af sludder.

Opskrift på cheesecake med kitkatbund og hindbærgele:

Ca. 1/2 pakke digestive kiks
50 gram smør
2 stk kitkat (chunky)
50 gram mørk chokolade
50 gram sukker

200 gram philadelphia smøreost
1 1/2 dl piskefløde
150 gram sukker
Korn af 1 vaniliestang
3 æg

150 gram hindbær
75 gram sukker
1/2 dl vand
3 blade husblas.

Knus kiksene, bland med smeltet smør og det hakkede chokolade (inkl kitkat) og sukker.
Pres det sammen med en ske og bag ved 200 grader i 5-7 minutter.
Sæt ovnen på 140 grader og pisk flødeost med sukker og vanille. Tilsæt æg og fløde lidt ad gangen og stop med at piske når alt er blandet. Hæld massen udover kiksebunden og bag i ovnen ca 30 minutter. Hold øje med den og prik i den med en gaffel de sidste 10 minutter af bagetiden, den er færdig når den er som "budding"
Lad kagen køle helt i køleskabet (evt natten over)
Kog hindbær op med sukker, vand, og opløs det udblødte husblas i. Sies igen en si og afkøles til det er lunkent. Hældes over kagen som igen skal på køl i min. 2 timer.

Mmmmm...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar