søndag den 8. april 2012

Mel og ost og pizza!

Jeg havde besøg af Violas gudfar i går. Han er bare en guttermand, der med glæde kommer og leger med Viola og hjælper med indkøb og andre besværligheder. Så jeg besluttede mig for at han skulle belønnes med pizza, cola og film! Pizzadejen havde jeg rullet ud, lagt på bagepapir, rullet sammen og smidt i fryseren sidst jeg bagte. Let genvej til lækker hjemmelavet mad, og det fungerede perfekt! Dejen består af: Ca. 15 gram gær (eller en tredjedel af en pakke) En halv liter vand2-3 spsk olivenolie 1 spsk saltog så 50/50 af tipo 00 hvedemel og durum hvedemel Æltet 10-15 minutter og hævet ca. 60 på et lunt sted.
Fyld til Kartoffelpizza: Revet gouda fra blok Kogte, afkølede aspargeskartofler, skåret på tværs Skalotteløg skåret i ringe Baconskiver skåret ca. 3 cm Masser af frisk rosmarin Olivenolie Friskkværnet salt/peber
Fyld til Parma/artiskokpizza: Tomatsauce (blendet lille dåse tomatpure, ca 1 dl vand, 2 skalotteløg, 1 fed hvidløg, salt, peber, oregano og en enkelt tsk rørsukker) Frisk mozzarella Parmaskinke Grillede artiskokker fra glas og frisk basilikum, som skal på når pizzaen er færdig. Ovnen varmes til 250 grader (som er fuld knald på min gamle, slidte ovn) Pizzaerne bages på næstnederste rille i ca. 15 minutter. Ja, og så velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Uhmmm det ser lækkert ud!!

    SvarSlet
  2. Hahahahahaha.. Mel... Og ost... Og pizza. Love it! Vi laver også TIT hjemmelavet pizza, altid med grillede artiskokker faktisk (hvad er der med dem?!). Ser lækkert ud!

    Vi har en pizzastenhalløj, det kan anbefales at få sådan en, hvis man laver pizza tit! :-)

    SvarSlet
  3. Ja jeg er nødt til at have en pizzasten!
    Det må blive når jeg også skal have en mandolin, en røremaskine, en citronskrælsdims og alle de andre ting jeg drømmer om :-)

    SvarSlet